Hvidvinsbovsteg
med hvidløgskartofler, gratinerede tomater og flødesauce
Til 4 personer
Ingredienser
- 1 kg hjortebov
- 2 tsk salt
- 3 dl hvidvin
- 1 tsk estragon
- 1 finthakket løg
- 1 tsk merian
- 1 dl hjortebouillon
Sauce
- 2 dl piskefløde
- Salt og peber
- Evt. kulør
Sådan gør du
Boven gnides med salt, lægges i et ildfast fad og brunes i 20 minutter ved 200 grader.
Hvidvin, bouillon, estragon, løg og merian koges ned i en gryde i ca. 10 minutter.
Blandingen sies og hældes over kødet. Stilles i ovnen i ca. 30-35 minutter eller til kødet er mørt.
Skyen hældes fra og fløden tilsættes, lad saucen simre ved svag varme i 10 minutter mens stegen trækker, der smages til med salt og peber, tilsættes evt. lidt kulør.
Ved anretningen skæres kødet ud i tynde skiver.
Hertil serveres hvidløgskartofler, gratinerede tomater og flødesauce.
Hvidløgskartofler
- 1 kg kartofler
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk salt
- 3 dl piskefløde
- 2 spsk revet ost
- 1 løg
- Salt og peber
- Paprika
Sådan gør du
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Kartofler, løg og hvidløg lægges lagvis i et smurt ildfast fad, fløden hældes ved, krydres med salt, peber og paprika. Stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.
Den revne ost drysses over, når halvdelen af tiden er gået.
Gratinerede tomater
- 4 stk fuldmodne tomater
- 1 tsk salt
- Rasp
Sådan gør du
Tomaterne halveres, drysses med salt og merian, lidt rasp drysses over.
Gratineres i ovnen ca. 5 minutter ved 225 grader.
Bon appetit
Rævhede Naturprodukter